מחלת פרקינסון

בשיעורי RGM לאנשים המתמודדים עם מחלת הפרקינסון מוקדשת תשומת לב מיוחדת לביצוע תנועות גדולות, שווי המשקל של הגוף, הליכה וביצוע משימות כפולות.
לשיטת RGM יש השפעה חיובית על אזורים בעייתיים שונים במוח. מחקר פיילוט (מחקר ראשוני שנועד לבדוק אם כדאי להמשיך לחקור) שבוצע בשוודיה הראה שיפורים בתחומים הבאים:

  • בתפקודים קוגניטיביים: הזיכרון והריכוז משתפרים
  • בשווי משקל, כך שיורדת הסבירות ליפול
  • בדיבור, שהופך למובן יותר
  • בביצוע משימות כפולות
  • בתחושת הרווחה הכללית


רוב משתתפי RGM המתמודדים עם מחלת הפרקינסון נהנים לנוע לצלילי מוזיקה, לפי מבנה התרגילים. זה נותן תחושת סיפוק כשזה עובד טוב. גם ברור לעין שהמוח מופעל מאוד. שיטת RGMממריצה את ייצור הדופמין. זהו המוליך העצבי ('נוירו-טרנסמיטר) שממלא תפקיד חשוב בוויסות הכישורים המוטוריים (כמו התחלה ועצירה) ויש לו גם השפעה חיובית משמעותית מאד על מצב הרוח. הכיף שיש לאנשים ביחד, נותנת תוספת נהדרת לטיפול הקיים במחלה.

מחקר על השפעות שיטת RGM על מחלת פרקינסון, שבוצע באוניברסיטת לינשפינג (בשוודית: Linkopings university) בשוודיה, הוביל לפרסום בספטמבר 2018. המאמר (באנגלית) הציג את הרקע התיאורטי של מחלת פרקינסון; עם זאת, אפשר להשתמש בשיטת RGM עבור מגוון של מצבים רפואיים.
מסקנת המחקר הייתה:

שיטת RGM היא התערבות חדשנית, מבוססת על מוזיקה, שיש לה פוטנציאל לשפר מספר היבטים באנשים עם ליקויים נוירולוגיים.

נא המשך לקרוא מתחת לתמונה

stroke_0

הרגשתי כמו כולם ,הצלחתי להשתלט על הרעד שלי ויצאתי במצב רוח טוב יותר מהשיעור.

לבצע תרגילי RGM זה כייף גדול! אני בהחלט מרגישה שיפור!

חולה פרקינסון זקוק למוזיקה, כי רק מוזיקה, הדוקה אך מרווחת, גמישה וחיה, יכולה לעורר תגובות כאלה.

אחרי ששמעתי את ההסבר של קלינאית הדיבור שלי על שיטת RGM ועשיתי מספר תרגולים, היא ציינה שהיא יכולה להבין אותי טוב יותר. מבחינתי, זו לא הייתה הפתעה כי כבר שמתי לב לשיפור.

ההתמצאות בתנועה ובסופרמרקט השתפרה מאוד וכתוצאה מכך אני מרגיש בטוח יותר ונשארת לי אנרגיה. בנוסף, ואולי הכי חשוב - ילדיי חושבים שאני יותר מאושר שוב.