מחקרים

שבץ

בשנים האחרונות, העניין ב-RGM גדל באופן משמעותי בשבדיה הודות למחקר במכון קרולינסקה, האגודה לשבץ מוחי בשטוקהולם (SLSF) ובית אבות שטוקהולם. בנוסף, החל מחקר מדעי נרחב ב-1 בינואר 2010 על השפעות ה-RGM על החלמה לאחר שבץ מוחי.

פרסום מחקר זה, אשר בוצע במסגרת תכנית מחקר בין-תחומית בהובלת פרופ' מייקל נילסון מאוניברסיטת גטבורג, פורסם ב-Stroke ביוני 2017. את התקציר של אותו פרסום ניתן למצוא כאן , הפרסום המלא יכול ניתן למצוא בלחיצה על התמונה:

בשנת 2018 פורסמו תוצאות המחקר האיכותני גם ב-PLOS1, ניתן לקרוא את המאמר כאן:  תוצאות מחקר איכותני

"רוני גרדינר עשה עבודה פורצת דרך", אמר מייקל נילסון, ראש רפואה שיקומית בבית החולים האוניברסיטאי סהלגרנסקה בגטבורג, שוודיה, פרופסור לנוירולוגיה ורפואת שיקום.
כאשר מתמודדים עם נזקים נוירולוגיים, גירוי החושים החיצוניים הוא חיוני לשיקום מוצלח. אנו עובדים כעת על פרויקט מחקר שחוקר את ההשפעות של שיטת רוני גרדינר. לשיטה יש ככל הנראה השפעה חיובית על תהליכי הדופמין, הנוראדרנלין והסרוטונין. זה הגיוני עבור אחד הגורמים החשובים ביותר בשיקום, כלומר מוטיבציה. עם ה-RGM שלו, רוני גרדינר היה מהראשונים שהשתמשו בתנועה, במוזיקה ובקצב כצורת טיפול.

קרא עוד למטה

מחלת פרקינסון

מחקר באוניברסיטת Linköpping בשבדיה על ההשפעות של RGM במחלת פרקינסון הוביל לפרסום בספטמבר 2018. המאמר תאר את הרקע התיאורטי לגבי מחלת פרקינסון; עם זאת, RGM יכול לשמש עבור מגוון רחב של תנאים. מסקנת המחקר: RGM היא התערבות חדשנית מבוססת מוזיקה עם פוטנציאל לשפר מספר היבטים באנשים עם ליקויים נוירולוגיים.